Houtrook

 • Dit onderwerp is leeg.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #1727 Reageer
  Ben
  Gast

  Welke stoffen komen vrij bij het verbranden van hout? En zijn er ook verschillen bij verschillende boomsoorten? En wat doen deze stoffen precies? Hoe komt er bijvoorbeeld benzeen vrij?

  #1728 Reageer
  Jan Wim Peters
  Gast

  Hallo Ben,

  Dit is een nogal lastige opgave voor een MAVO leerling. Je mist heel wat kennis om de vragen te beantwoorden. Weet je wat structuurformules zijn en wat benzeen is. Natuurlijk is jou wel bekend dat hout vooral uit cellulose bestaat en welke producten ontstaan bij volledige verbranding daarvan . HoutROOK ontstaat nu juist bij een onvolledige verbranding van hout. Eigenlijk is het verbranden van hout eerst het ontleden daarvan in onder andere gassen. Die gassen kunnen dan verbranden in de vorm van vlammen. Hout bestaat ook nog uit lignine, dat natuurlijk ook verbrandt. Maar er zit nog veel meer in, dat het verschil in geur van de rook kan verklaren. Als je meer wilt weten, moet je nog maar een extra vraag stellen En vertel dan ook wat voor soort opdracht dit precies is?

  Succes en groet,

  Jan Wim Peters

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Houtrook
Mijn informatie:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">