LET OP!
Vanwege de zomervakantie is de vraagbaak gesloten van 21 juli t/m 28 augustus 2022. Gedurende deze periode worden er geen vragen beantwoord. Na de zomervakantie zijn onze experts weer terug om al jullie vragen te beantwoorden. Fijne vakantie!

We hebben twee verschillende vraagbaken, maak een keuze of bekijk eerst onderstaande uitlegfilmpjes:

Scholieren
Studenten

Bekijk de kennisclips van de SistersinScience_NL met uitleg over scheikunde

Noor van de SistersinScience_NL legt in deze kennisclip uit hoe een ion ontstaat. Ze geeft voorbeelden van positieve ionen en negatieve ionen. Ze laat het voorbeeld van een loodaccu zien, waarin loodionen een redoxreactie aangaan.
In deze kennisclip legt Mimi van de Sistersinscience_NL je uit wanneer moleculen polair of apolair zijn, wat elektronegativiteit van een molecuul is, wat dipool-dipoolbindingen en wat waterstofbruggen zijn.
In deze kennisclip legt Noor van de SistersinScience_NL uit wat zouten zijn. Ook laat Noor voorbeelden van de oplosvergelijkingen van zouten zien.
Lotte van de SistersinScience_NL legt in deze video uit wat een redoxreactie is, wat een zuur-basereactie is en hoe je het verschil tussen deze twee reacties kunt zien.

Mimi van de SistersinScience_NL legt in deze kennisclip uit hoe je een molschema gebruikt. Hiervoor gebruikt zij het koolhydraat maltodextrine als voorbeeld.