Menu

In het nieuws

maart 26, 2014  | 

'Als financiering goed is geregeld, houd je tijd over'

Arno
Chemisch technoloog Maaike Kroon verblijft inmiddels ruim drie jaar in Abu Dhabi. Ze vertelt over de verhuizing, de opzet van nieuwe labs en...

Avond van de chemie: live in Nerdland.

KNCV
Op 3 oktober presenteert Lieven Scheire in theater Odeon in Zwolle de vierde editie van de Avond van de Chemie....

Taaltrots

KNCV
Engelstalig onderwijs aan Nederlandse universiteiten en hogescholen wint steeds meer terrein. Nu nog is Nederlands­talig onderwijs de norm,...

Olympische Spelen in gewasbescherming

KVCV
In 2019 zijn in Gent IUPAC en ISCP voor de eerste keer gecombineerd....

Grote belangstelling voor kick-off sectie CTC

kncv
Eerste activiteit sectie Computational & Theoretical Chemistry was een succes....


Spuwen alle vulkanen vuur?

Redactie ZoZitDat
Overal op de wereld liggen vulkanen. Maar die spuwen niet allemaal vuur. Als zo’n berg de afgelopen jaren is uitgebarsten, dan heet hij een actieve vulkaan. Voor deze vulkanen moet je oppassen. Slaapkoppen Sommige vulkanen liggen er al eeuwen suf (Lees verder...)

Zelfrijdende raceauto

Redactie ZoZitDat
Je hoort er steeds meer over: zelfrijdende auto’s. Raceauto’s kunnen natuurlijk niet achterblijven! En dat is precies wat een team van de TU Eindhoven ook dacht. Het URE-team heeft ruim een jaar aan de auto gewerkt. Zie in het filmpjes (Lees verder...)

Hoe maakt een krekel geluid?

Redactie ZoZitDat
Als het buiten iets warmer wordt, maken krekels de hele dag muziek! Het geluid wordt vaak tjirpen genoemd, maar de officiële term is stridulatie. Hoe maken krekels het geluid? Het geluid ontstaat wanneer krekels hun vleugels razendsnel over elkaar wrijven. (Lees verder...)

Win 1x het spel Dragons Dawn of New Riders

Redactie ZoZitDat
Weet jij de oplossing van Doordenkers in Zo Zit Dat 6? Mail de oplossing voor 4 juni naar zozitdat@sanoma.com. Dan maak jij kans op het spel Dragons Dawn of New Riders voor de Nintendo Switch (t.w.v.€39,99) en het boek Hoe (Lees verder...)

Win 5x het boek Grijp de macht!

Redactie ZoZitDat
Supergoed nieuws! Zo Zit Dat mag 5x het boek Grijp de macht weggeven. Cool! Wil je het boek winnen? Stuur dan een mailtje naar zozitdat@sanoma.com en geef antwoord op de vraag: hoe zou jij de wereld verbeteren? Zet in het onderwerp van (Lees verder...)


Kijk ook eens op onze andere websites:

natuurkundenl

sciencespace

natuurkundenl