Lesmateriaal

Laat jouw leerlingen kennismaken met de wereld van chemie!

C3 ontwikkelt gratis lesmaterialen en activiteiten om scholieren de wereld van chemie en life sciences te laten ontdekken en ervaren.

  • Proefjes

Laat jouw leerlingen kennis maken met de chemie van alledag! We hebben ruim 100 proefjes die je kunt doen met huis-, tuin- en keukenmaterialen.  Gebruik de filter om een geschikt proefje voor jouw les te vinden.

  • Lesmaterialen

Ontdek al ons gratis lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs. Onze lesmaterialen en activiteiten bieden je ondersteuning bij het geven van lessen in onderzoekend en ontwerpend leren en chemie en life sciences.

  • Studieoriëntatie

Help je leerlingen bij het bepalen van hun keuzes in profiel en studie. Maak ook leerlingen attent op de activiteiten en studietesten die wij bieden.

  • Bedrijf in de klas

Laat je leerlingen kennis maken met verschillende bedrijven binnen de chemie. Ontdek wat C3 in samenwerking met bedrijven kan betekenen voor lessen over beroepenoriëntatie.

  • Voor de leerling

Ontdek onze producten speciaal ontworpen voor leerlingen. Hiermee maken ze zelfstandig kennis met chemie ze vinden ondersteuning voor spreekbeurten, profielwerkstukken en het leren van scheikunde.

Exact wat je zoekt!
Op deze website kunnen scholieren meer informatie over opleidingen in de bètasector vinden.